feature

馮盈盈「港姐公廁論」爆紅!大膽豪放性格才是男人的理想型女友?

馮盈盈「港姐公廁論」爆紅!大膽豪放性格才是男人的理想型女友?

香港小姐冠軍馮盈盈,近日在節目《後生仔傾吓計》開放講床上經,又以「公廁」評價港姐,18禁言論與港姐身份大有矛盾,引來網民熱話及傳媒爭相報導。撇開幕前形象及表現是否恰當,其實馮盈盈呢種港女性格,加上優秀package,是不少男人的理想型女友!


1. 馮盈盈出得大場面!

馮盈盈「港姐公廁論」爆紅!大膽豪放性格才是男人的理想型女友?

馮盈盈為2016年香港小姐冠軍,名校女拔萃畢業,擁有香港大學食物及營養學榮譽理學士,成個package都好好,難怪一早名花有主,被醫生男友mark實。今年更有份拍住Do姐鄭裕玲主持《香港小姐競選2018》,淡定大方的表現,與清談節目《後生仔傾吓計》裡的豪邁風格截然不同,贏得網民支持。咁正嘅女朋友,出得大場面,加分!

 

馮盈盈有份主持《香港小姐競選2018》

▲今年馮盈盈有份主持《香港小姐競選2018》,表現大方得體。

2. 柔弱外表帶女漢子性格!

馮盈盈「港姐公廁論」爆紅!大膽豪放性格才是男人的理想型女友?

單憑外表,馮盈盈斯文大方,帶點柔弱特質,唔開口都會以為她是溫柔女生,不過睇過佢喺《後生仔傾吓計》中的主持表現,就知佢一啲都唔柔弱。她在節見中發表「港姐公廁論」,講到港姐嫁有錢人會被批「睇死佢釣金龜」、「係雞」、「公廁」,惹來前港姐莊思明批評馮盈盈用字太Cheap,有損香港小姐形象。不過馮盈盈企硬,據理力爭,解釋「公廁論」是覆述網民所用的字眼,而不是個人立場,亦得粉絲及同為港姐冠軍的麥明詩力撐!可見馮盈盈絕不好欺負,這種敢言、率直的女漢子性格,也會得到男人欣賞。

 

3. 大膽豪放,唔扮純情!

馮盈盈

相比乖乖女,男人更鍾情壞一點的女生。馮盈盈正是靚女中帶些少壞。在節目《後生仔傾吓計》中,馮盈盈拋開港姐光環,同麥明詩貼地和大家大講性事。由A片聊到自己似女優;由女生身材傾到性行為動作等,言談間她毫不掩飾,叫男友食自己、又用手指比喻性行為動作等,大講黃色笑話,非常到肉,不像一般港女扮純情扭擰,直率敢言,深得男人歡心。既睇得,又豪放,漂亮直率又開放的女生,不用男人估估下,比撒嬌女更受喜愛!

 

4. 被批MK亦無懼他人眼光!

馮盈盈

雖是港姐出身,但馮盈盈一入行就被人話好有MK味,尤其之前在劇集《果欄中的江湖大嫂》飾演酒吧老闆娘,MK打扮毫無違和感,演繹亦夠放,近幾年無乜邊位香港小姐願意拋開身段。雖然網友以MK評價,「劣評」不斷,但馮盈盈毫不介懷,唔刻意塑造乖乖女性格,反而討男人喜歡。

 

5. 給男友安全感!

馮盈盈

好多香港小姐會自侍身價矜貴,為打造純情女形象,向外指自己單身、係處女,又藉此引來狂蜂浪蝶,睇下有無機會飛上枝頭。馮盈盈自選港姐起就大方宣布有男朋友,更毫不避嫌地拍拖,被傳媒影到,又在IG放閃,可謂對男友大派定心丸!工作上亦無傳出同男藝人的緋聞,是個持重有道的女生。

 

LOAD MORE