嫁個好老公有樣睇!台灣綜藝節目 教你辨認三大有福氣面相

女人,邊個唔想嫁個好老公?台灣綜藝節目《命運好好玩》,就分析咗三大天生好福氣嘅面相,只要有你面相如此,就會搵到好歸宿。今次真係「你的樣子如何,你的老公也必如何」,睇吓你中唔中啦!

by 情非得已

1. 眉毛清晰 田宅官闊

節目中指出,額頭飽滿嘅女人,係聰敏兼有智慧。而眉清目秀,代表性情較溫和,同父母關係好,較獲他們寵愛。最重要係田宅官闊,即眉毛同眼睛中間嘅眼窩位置較闊,表示嫁得好,未來老公會有錢又錫老婆。三樣都有齊,就不得了!

2. 鼻子挺直 鼻翼飽滿

除咗額同眉,鼻都係一大指標,因為女人嘅夫妻宮就係鼻,山根高就愈好。山根高嘅女人,多數家庭環境都有優勢。而鼻較直同鼻翼飽滿的女人,則代表會嫁個好老公,老公不但人好,而且有錢,仲會事業暢旺,而女人亦都旺夫,彼此相輔相承,拍住上。

3. 耳珠厚大 地閣圓潤

老人家成人講,耳珠厚好福氣,節目都大大認同,皆因耳珠厚代表人緣好,人緣好就自然識到好老公。其次係地閣,地閣即係下巴下顎位置,呢個位置飽滿嘅女人,特別心胸豁達,為人寬容,家庭生活和睦圓滿,身體亦相當堅壯。所以呢種女人,都會嫁得相當理想,問心,有咩男人唔想老婆馴過綿羊?

LOAD MORE