feature

鄧麗欣Stephy默認跟棒棒堂王子拍拖!娛樂圈近年開花結果的姐弟戀有這些...

鄧麗欣Stephy默認跟棒棒堂王子拍拖!娛樂圈近年開花結果的姐弟戀有這些...

現年34歲的鄧麗欣自於2016年與方力申分手,結束十年情後,Stephy首度默認新戀情!在應采兒呢位媒人牽紅線下,佢同台灣男子組合棒棒堂綽號「王子」邱勝翊擦出愛火花!


鄧麗欣、王子:相差5歲

王子上一段感情都係姐弟戀,跟前任女友楊丞琳相差5歲,今次愛上鄧麗欣,同樣相差5歲,真係有戀姐情意結。雖然未知呢段姐弟戀會否開花結果呢,但娛樂圈中近年姐弟戀成功機率都好高,即刻同大家細數!

Stephy跟王子並非新相識

▲Stephy跟王子並非新相識,兩人以往同屬金牌大風,一早相識成為好朋友,結下情緣。

鍾欣潼、賴弘國:相差4歲

鍾欣潼、賴弘國:相差4歲

剛於5月新婚的鍾欣潼及老公、「醫界王陽明」之稱的整形醫生賴弘國都係姐弟戀,男方細阿嬌4歲。原來阿嬌之前在台灣拍攝偶像劇《動物系戀人啊》,因而結識老公。兩人拍拖只有半年,賴弘國就閃電求婚成功抱得美人歸。鍾欣潼曾大讚老公「肯包容我所有壞習慣,我將所有壞嘅事都讓他知,我同佢講你接受到就接受,他又照單全收。」有個咁體貼嘅老公,難怪願意成為賴太太。

林心如、霍建華:相差5歲

林心如、霍建華:相差5歲

林心如和霍建華相識十年才正式在一起。兩於2005年拍攝《地下鐵》而結識更成為摰友,霍建華早已暗戀心如,但怕失去這位好友而未有行動,十年來一直相伴守候,直到2016年公開戀情,有情人終成眷屬,更育有一歲囡囡「小海豚」,婚姻生活美滿。

楊怡、羅仲謙:相差5歲

楊怡、羅仲謙:相差5歲

楊怡同老公羅仲謙相差5歲,因拍劇相識撻著,但中途謙謙有唔少緋聞女友如岑麗香、蔡思貝。幸好楊怡對謙謙信任十足,直至2016年拉埋天窗!謙謙嘅IG一直只follow老婆楊怡,佢更喺婚禮上扮鬆馳熊為老婆送驚喜,更大唱《分分鐘需要你》,令楊怡超感動!

陳妍希、陳曉:相差4歲

陳妍希、陳曉:相差4歲

因為拍攝《神雕俠侶》而相愛的「小龍女」陳妍希及「楊過」陳曉,戲假情真!陳曉更曾公開發帖話「總有一天你會跟我姓」,霸氣認定陳妍希!兩人感情一日千里,拍拖一年幾就於2016年結婚,2017年更誕下兒子「小星星」。

鍾麗緹、張倫碩:相差8歲

鍾麗緹、張倫碩:相差8歲

鍾麗緹桃花運超強,繼兩段婚姻失敗後又遇上比她少8歲的內地男星張倫碩,兩人因拍攝真人show節目《如果愛》而日久生情,年齡無阻二人相愛。男方更在節目中「真.求婚」,感動女方!2016年結婚後,張倫碩唔止愛老婆,更愛屋及烏,讓鍾麗緹三名女兒都跟他姓,絕對係模範家庭代表!

LOAD MORE