feature

《飛虎之潛行極戰》爆肌男大檢閱,趙勁皓、梁裕恆、伍禮騫邊個最正?

《飛虎之潛行極戰》爆肌男大檢閱,趙勁皓、梁裕恆、伍禮騫邊個最正?

大台劇《飛虎之潛行極戰》正式在黃金時段開播,劇中有不少亮點,包括有吳卓曦及黃宗澤這對舊拍檔相隔多年再合體,以及有苗橋偉、吳岱融、張兆輝等老戲骨演技大爆發,還有就是有一大班爆肌大隻仔飾演熱血到爆的飛虎隊,簡直集集都有eye candy!


1.梁裕恆(Flow)

故事有不少飛虎隊的操練、行動的鏡頭,導演亦不吝嗇發放福利,有一幕成班飛虎大隻猛男在更衣室裡半裸入浴,影到一位型男拎住花灑沖身,胸肌、腹肌、人魚線樣樣齊,周身肌肉,震撼眼球!他就是2016年參加港男比賽的梁裕恆(Flow)。

Flow曾經係消防員,為參選港男而辭去消防員工作,雖然最後大熱倒灶,但簽約無綫,算係可以keep住有機會。Flow對保持身形,可謂不遺餘力,日日做gym做運動行山,絕不怠惰,更會在Instagram晒肌益粉絲!Flow有健身教練資格,早前亦參加了健美比賽更奪得冠軍,超厲害!

2.伍禮騫(Thomas)

在《飛虎之潛行極戰》飾演飛虎隊員「蛇王」的伍禮騫,又係勁大隻,2016年參加香港先生選舉進入最後十強,雖然三甲不入,但在表演環節跳鋼管舞,足已令人留下深刻印象!Thomas跳起鋼管舞,做出Flat Pose,真係爆哂肌!

Thomas在加入TVB前其實已經是特約演員和模特兒,這次參演飛虎,大大增加曝光率。

3.趙勁皓(King)

《飛虎之潛行極戰》裡面,仲有較熟面口的趙勁皓(King)。2012年A&F在香港開設分店時,出動一眾大隻型男做宣傳,而King就獲選成為香港代表,並順勢進軍娛樂圈。King擁有一身結實肌肉,又靚靚仔仔,獲不少品牌垂青,2013年更推出爆肌寫真集,並涉足電影圈。

King很喜歡運動及健身,自己本身都係私人健身教練,前幾年開設了King's Fitness,除了教減肥、修身及增肌外,更提供伸展、飲食餐單和運動創傷等不同種類的課程,就連陳柏宇、吳浩康、洪卓立等歌星名人都是他的學生。他更參加過不少健美先生比賽,穩佔頭幾名。

King與老婆盧頌之(Dada Lo)2017年結婚,並於同年誕下愛情結晶,King話家人係佢努力工作的原動力。

4.郭子豪(Arnold)

26歲的型男郭子豪(Arnold),近期很紅,去年在劇集《親親我好媽》被網民追捧,到《三個女人一個「因」》戲分急增,與黃智雯有牀戲,唔少得當然仲有不少爆肌鏡頭,手瓜起哂腱,好身段表露無遺。

高學歷的郭子豪畢業於倫敦大學帝國學院機械工程系,工程師高薪厚職,但他個性坐唔定,所以決意當藝人並放棄高薪厚職。

郭子豪將健身變成事業咁濟,更由今年初開始增磅,體重由170幾磅,增磅到210幾磅,甚至希望可以去到250磅,咁搏命增重和操肌,因為參加了8月的健美比賽,他更向阿King偷師,教他擺pose和上油,為比賽做足準備。

LOAD MORE