advertorial editing
local
ysl beaute

星級化妝師大揭秘,3步驟塑造明星夏日持久底妝

星級化妝師大揭秘,3步驟塑造明星夏日持久底妝
by COSMO

夏日炎炎就連在化妝鏡前化妝,也會令人大汗淋灕。若然能夠有產品,可以打造得出能持久24小時的妝容,應該是所有女性最夢寐以求的事。今次就讓YSL NATIONAL MAKEUP ARTIST RITZ WONG及星級化妝師WILL WONG傳授私密秘訣!

第一:必塗妝前底霜並吸收完才上妝-ALL HOURS PRIMER

想防溶妝,一定要塗上妝前底霜。YSL ALL HOURS PRIMER質地非常輕盈,容易吸收!可以立刻撫平毛孔,仲可以好像磁石般抓住粉底並具控油成份,確保全日不溶妝!

第二: 嚴選防水防汗持久粉底-ALL HOURS FOUNDATION

ALL HOURS FOUNDATION內含天然珍珠岩及新肌粉末抗水抗汗抗油比一般粉底強力3.5倍。

最緊要佢仲有好高遮瑕度同時透薄易推,絕不厚重,持久24小時,聽聞就算夏天需要參加水上活動BOAT TRIP都絕無問題!妝效係RITZ 同WILL都非常推介,今季最流行嘅 啞緻霧面妝感。必搶!

第三:善用TOP SECRETS MAKEUP SETTING SPRAY

很多人一見到底妝開始溶,就會用紙巾印走面油。其實將面油印走後,皮膚突然變得乾燥,可以會分泌更多油分,而且紙巾會將面上的粉底印走,脫妝情況只會更嚴重。

有噴霧蜜粉之稱的TOP SECRETS MAKEUP SETTING SPRAY,將保濕持妝一支搞定!噴霧內含有透明質酸和甘油的完美鎖水保濕功效,於上妝前使用能立即改善肌膚乾燥缺水問題。於完妝後一噴,細緻噴霧如磁石般將所有彩妝緊緊吸住,去除多餘粉感!妝容完美不脫妝!

立刻親身體驗: https://bit.ly/2yQGwbH

資料由客戶提供

LOAD MORE