feature

藍橘子專欄:女仔5種舉動,對男人嚟講100%娶得過?

藍橘子專欄:女仔5種舉動,對男人嚟講100%娶得過?

相信大家都睇好多「只要男朋友做乜乜乜,女朋友就會好高興」之類嘅文章,但唔知大家有冇諗過,到底女朋友做咗啲乜,會令男朋友覺得好正、好吸引、好心跳加速呢?有時唔係話一定要買禮物,或做色色的事先氹到男朋友,原來只係一個小動作,男人已經好開心。

by COSMO

1. 講一句『傻瓜』更勝千言萬語

1)講一句『傻瓜』更勝千言萬語

尤其喺追求期同曖昧期,當男仔做咗某件事,畀女神講一句「傻瓜~」對男仔嚟講真係好吸引,未表白成功已經幻想緊結婚。比人話傻仔仲開心過讚佢靚仔。

 

 

2.陪男人睇玩具

2.陪男人睇玩具

通常只會出現男人陪女朋友睇衫,次次去親賣女裝嘅店舖,都不難發現一個「男人等候區」,一班男人面無表情咁呆等住女朋友/老婆買衫。相反,如果女朋友可以陪男人去睇模型/玩具,畀男人可以認叻介紹吓男人嘅世界觀,諗起都開心。

 

3. 有時男人真係唔想用腦

無錯,我覺得有主見嘅女仔,相比起凡事都「你話事吖」然後多多意見,肯表達自己心入面想要乜嘢嘅女仔更加吸引。想食乜、想去邊、睇邊套戲…直接講出嚟男人就會識做,有時真係唔想為呢啲小事而動腦筋。

4. 理解男人打機為乜

我都明白唔係每個女仔都對打機有興趣,每個人都有自己鍾意做嘅事,但千祈唔好覺得「男人打機就是罪」。其實打機都只係一種興趣,正如女仔可以一晚煲劇煲通頂一樣。不過必須承認,男人打機仲有一樣好黑人憎嘅共通點,就係個個都話自己打機好勁…

5. 有女朋友幫手執衫

認真工作嘅男人最有魅力,但工作以外嘅男人懶到出汁。如果女朋友可以得閒上男人屋企執吓衫,接衫放返入衣櫃,呢個女人100%娶得過。當然啦最重要嘅係唔好有:「點解要我執?當我係工人啊?!」呢種思想就最完美。

LOAD MORE