驚爆父女戀?唐文龍與《3日2夜》黃文意原來有路

驚爆父女戀?唐文龍與《3日2夜》黃文意原來有路

48歲的唐文龍在《溏心風暴3》出演一位大學講師,風度翩翩的形象加埋爆肌fit爆身形,令他人氣再度急升。當大家疑惑點解男神仲係形單隻影之時,原來唐文龍與TVB新一代咪神36D黃文意行得好埋!

By COSMO

1.相差23年之父女戀

48歲唐文龍與25歲黃文意Mandy,被拍到同行到尖沙咀共晉晚餐,去年11月17日唐文龍生日正日,黃文意與壽星仔同遊大嶼山,女方不小心將二人合照放上IG隨即delete,洩露戀情。而Mandy再上載單人照,負責操刀影相的唐文龍留言:「nice picture」。相當有嫌疑。

話說二人雖無合作,但唐文龍在公司偶遇Mandy即心心眼,上前抄牌。而早前唐文龍被誤會是基民,他亦曾澄清表明自己的性取向,擇偶條件是「身材好、白雪雪、後生」的女孩,咁岩Mandy咪中晒這些條件!

2.新一代咪神:有錢、有身材、有學識

大家對黃文意Mandy可能不熟悉,其實佢係上位新勢力。憑著36D驕人身材、童顏樣子、白皙皮膚,在《3日2夜》浸泥漿浴一幕,以逼爆上圍吸引到網民注意,成功彈起。
25歲的Mandy,童星出身,細細個已入行,有份參演經典劇集《天地豪情》。Mandy家底豐厚,有個被稱為內地「LED燈大王」的富爸爸黃裕發,傳聞身家超過十億!Mandy 9歲就離開香港到英國貴族私立學校讀書,之後回港,在中大畢業,主修文化研究。有身材又有學識,仲係富家女,唔怪得吸引到唐文龍注意!

3.網上談情

除了約出街食飯,二人都喜歡網上談情。早前Mandy換新髮型,唐文龍留言大讚:「女神焗油都幾好睇!俾心機 ~有男版焗油嗎?」而Mandy則冧爆回應:「有㗎!有『CEO焗油』㗎!」用文字+emoji隔空傳情,好sweet!

4.英文同樣嘞嘞聲

感情的培養,當然需要互相溝通,雖然大成23年,但二人的相處好好,仲話好多話題,好岩傾。唐文龍甚至激讚Mandy英文好,Mandy 9歲到英國讀書,入讀貴族私校Clifton Pre-preparatory School,浸過咸水,講得一口流利英文。唐文龍小學5年級時移居美國,在紐約著名的時尚學府Fashion Institute of Technology (FIT)修讀設計學士學位,英文嘞嘞聲,所以都會特別留意對方的英文吧。英文好,真係加分架!

5.互相好評

被傳譜出父女戀,二人都否認拍拖,話只係朋友關係,但係都不忘大讚對方。唐文龍回應:「Mandy係一個有智慧的好女仔,我哋係正常朋友,嗰日只係咁啱約埋食飯,就被大家影到。」Mandy同樣稱讚男方:「心地好、熱心助人、傾得埋,教識我不少事物,不過唐文龍是男神,自己只是剛起步的藝人,二人步伐不一致,難有緣份,做朋友則絕對無問題。」大眾又信唔信呢?

LOAD MORE